Met enkele samengevoegde GPS routes navigeer ik mij deze ochtend door het Limburgse land. Het beloofd een grote verassing te worden..! Deze route is wat lastig te beschrijven omdat het een combinatie is van heel veel paden in vele mooie stukken bos. Check de GPX track hieroder, zodat je een goed beeld hebt hoe deze route verloopt. Ben je in de buurt, rijd deze route dan..hij is prachtig!

Ik schuin tegenover de camping de weg over en rijd via de doorgaande weg langs de oostkant van Roggel richting het Leudal. Het Leudal is een prachtig groot bos wat onder Roggel ligt en vele kilometers aan bospaden herbergt.

Door links af te slaan duik ik het Leudal bos in. Het begint met een smal bospad omringt door oude bomen en varens, heel veel varens. De route brengt mij tot achter in het bos en met een lus fiets ik aan de andere kant weer terug. Op deze manier doorkruis ik dit bos diverse malen. De paden zijn erg divers. Van mooie smalle en glibberig paden met overal varens, steile zandklimmetjes, afdalingen met boomstronken etc. tot heel veel los / mul / stuifzand (pof zoals ze daar in Limburg zeggen). Nu snap ik wel waarom ik er veel e-MTB's zie, die heben minder moeite met het mulle zand. Ik stop bij de mooie oude watermolen bij de Leubeek rivier en raak in gesprek met een lokale MTB-er die mij in geuren en kleuren verteld naar de MTB mogelijkheden in dit deel van Limburg.

foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9
foto1
foto2
foto3
foto4
foto5
foto6
foto7
foto8
foto9

Vanaf de molen gaat het richting de Litsberg, daar maken we een lus, en rijd ik al navigerend door het bos terug richting het Leudal Bezoekerscentrum en vervolgens door de bossen richting het zuiden. Na nog een groot stuk bos duik ik via een tunnel onder de spoorweg door en sla verderop links om richting de N279 te rijden. In het bos steek ik de zandkuil over en rijd via de rand van het bos naar de N280 om vervolgens via het bos Beegderheide door te rijden naar vakantiepark / camping Heelderpeel. Via de manege rijd ik om de plas Heelderpeel heen en keer bij de N273 rechtsom, om paralel langs deze weg naar de zandplas De Lange Vlieter (groot drinkwater reservoir) te rijden.

Ik rijd om zandplas De Lange Vlieter heen richting Beegden, buig af naar boven en rijd kris kras door het aangrensende bos terug richting de N280. Het stuk bos boven Beegden is wederom prachtig re rijden, maar bevat ook weer vele stukken met mul zand: bikkelen dus. Eenmaal de N280 overgestoken sla je links af het bos in. Het hoger gelegen pad kronkelt zich door de bossen langs de snelweg. Ik steek de N273 naast Museum "Terug in de tijd" over en rijd richting het noorden. Ik kom nu uit op de weg in het bos van eerder deze morgen en buig links in het bos af richting het dorpje Heythuysen.

Ik maak op deze manier een lus richting het westen en rijd vervolgens weer richting het Noorden om zo vlak langs het Leudal Bezoekerscentrum terug te rijden richting Roggel. Ik neem deze keer de doorgaande weg door het centrum van roggel en fiets via de doorgaande weg terug richting de camping.

Zwaarte Parcours:     Hoogteverschil:  
Techn. moeilijkheid:  Bewegwijzering: 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.