Lengte: 37 km
Hoogtemeters: 690
Gereden: Juni 2015

Vanaf ons pension rijden we via de doorgaande weg Tecklenburg uit en pakken na een kort stukje asfalt links van de weg hete onverharde parallel lopend bospad. We bevinden ons weer op de Hermannsweg en blijven dit brede pad volgen en komen na een technische afdaling, met diverse grote traptredes, uit aan de rand van het bos. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over de landerijen. We volgen het smalle pad langs het weiland en verder de bossen in. Na een paar 100 meter moeten we rechts richting de Klotenberg (echt, hij bestaat!). De Klotenberg is een technische bult midden in het bos. Met wat technische klimmetjes en een steile afdaling nemen we afscheid van de Klotenberg en komen uit op de doorgaande weg en verlaten hiermee ook de Hermannsweg.

Na 200 meter pakken we de eerste weg rechts. We fietsen over een smal pad door het bos, passeren een houten bruggetje en rijden vervolgens langs de rand van dit stuk bos richting het zuiden. De weg uit het bos buigt af naar het westen en iets verderop passeren we een onbewaakte spoorwegovergang (1e keer). We blijven het onverharde pad naar en door het bos volgen. We buigen in het bos links af en komen uit in de landerijen waar we iets verderop een fantastisch uitzicht hebben. We rijden door het dorp Brochterbeck heen, nemen de tunnel onder de snelweg door en blijven zo een tijdje door de landerijen fietsen.

IMG0592
IMG0594
IMG0597
IMG0598
IMG0601
IMG0603
IMG0592
IMG0594
IMG0597
IMG0598
IMG0601
IMG0603

Wanneer we links af slaan, passeren we de Golfbaan van Tecklenburg waar we vervolgens met een grote boog omheen rijden en uiteindelijk uitkomen op de doorgaande weg. Wanneer we verderop de eerste weg links naar de bossen nemen, komen we na een korte klim uit bij een klein kerkje met daarom heen enkele graven. Al snel wordt duidelijk, dat dit een privébegraafplaats is en ook niet de enige. Langs de weg die we volgen komen we meerdere familiegraven tegen. Eenmaal uit het bos rijden we verderop onder de snelwag A1 door richting Lengerich en vanaf daar door richting Leeden. We komen uit op het kruispunt waar we een dag eerder de weg omhoog door het bos aan het zoeken waren. We gaan nu echter naar links en direct weer links om via een mooi steil pad het bos in te klimmen.

Verderop rijden we onder de A1 door en gaan direct rechts het bos weer in en komen iets verderop uit bij de grote paddenstoel waar we een dag eerder ook langs zijn gefietst. Vanaf hier steken we schuin over en maken een lus om verderop weer op de hoofdwandelweg uit te komen. In de verste passeren we de oude televisietoren en gaan via de doorgaande weg richting Tecklenburg. Onderweg pakken we nog wat kleine maar zeer leuke stukje bos mee om uiteindelijk via een grote lus over de doorgaande weg aan de oostkant Tecklenburg weer in te rijden. De laatste klim is de rondweg van Tecklenburg om kort daarna rechts af te buigen naar ons Pension.

Zwaarte parcours:   
Techn. moeilijkheid:  
Hoogteverschil:  
Bewegwijzering:  

 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.